Direktlänk till inlägg 12 februari 2012
...men det blev jävligt bra! Blev lite fast här framför datorn i och med bloggstarten och även ett långt inlägg på ett Paneristiforum :)
Men till middag blev det ugnsstekt hängmörad biff på bit med stekta grönsaker med gräddsås med skvätt buljong och whiskey :)
- 1,5kg hängmörad biff
- Grönsaker, broccoli, morötter, vattenkastanjer och blomkål.
- Grädde
- Buljong
- Macallan 18år whiskey :)
- Vitlök
På med ugnen på 225 grader. Ta sedan köttbiten och salta och peppra. Ta fram stekpannan och lägg i stor klick smör, och stek på så den får fin stekyta. Skala vitlöken och dela dem i lagom stora delar. Lägg sedan köttbiten på aluminium och snitta småhål i biten för vitlöken. Salta och peppra. Paketera den fint och lägg den i ugnen :). Termometer är bra att ha, men nu kör jag på känn, 25-35 min brukar räcka och då får man fint rött i mitten.
Hacka grönsakerna, inga konstigheter. Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra.
När köttet tas ut ur ugnen så är det dags för såsen. Rejäl klick smör i samma stekpanna man stekt grönsakerna och biffen så den fortfarande har fett kvar. Häll i sky som finns i "paketet", ta så mycket det går. Häll i grädden (jag kör på känn) lite cayennepeppar, timjan och skvätt whiskey och runda upp det med mycket svartpeppar och lite salt.
Eftersom vi snackar lchf, så är det mycket smör och grädde vi snackar om, snåla inte :)
Jättelätt och jättesnabbt,eller ja, inte köttbiten iaf men under tiden den tillagas i ugnen så gör man ju grönsakerna!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|