TidsZonen

Alla inlägg under februari 2012

Av Josef - 28 februari 2012 18:45

Det finns vissa klockor som lämnar outplåniga spår i vårat kollektiva minne, eftersom de har skrivit in sig i historien. Memovox Deep Sea är den första dykarklocka som Jaeger-LeCoultre tillverkat och är utan tvekan en milstolpe i företagets historia. 2008 så gjorde man Memovox Tribute to Polaris 1965 och Tribut to Polaris 1968, så fortsatte man på den inslagna vägen och gjorde en "Tribute to Deep Sea 1959". Tribute to Deep Sea gjorde i två versioner, en till den amerikanska marknaden och en till den europeiska.


Boetten är något större än sitt orginal från 1959 som var 39,8mm, nu till 40,5mm, plexiglas och klarar ner till 100 meter. Urverket är ett inhouse Jaeger-LeCoultre Calibre 956, tillverkad, monterad och dekorerad för hand. Till skillnad från orginalet som var handjagad så är denna automatisk med en gångreserv på 45 timmar.

Båda versionerna är nästan likadana och det enda som skiljer är urtavlan, personligen så tycker jag den europeiska versionen är snyggast!


Europeiska versionen med en begränsad upplaga på 959 stycken, referensnummer Q2028470

   




Amerikanska versionen med en begränsad upplaga på 359, referensnummer Q2028440.

   


thx Jaeger-LeCoultre.com


Sveriges största nätbutik för män Nya bilar och bilförsäljare på ett ställe. Jämför på FACIT.com

Av Josef - 28 februari 2012 17:00

Den internationellt kända brittiska skådespelaren Clive Owen är en ikon inom elegans men också känd som humanitär som ägnar sin fritid och energi åt välgörenhet, en man av sin tid. Clive representerar den sofistikerade bilden av Jaeger-LeCoultres fina urmakeri


Clive Owen - "Jag har burit Jaeger-LeCoultreklockor under många år nu och har alltid varit ett stort fan av märket. Nivån på hantverken är imponerande och Jaeger-LeCoultres etos är deras sinne för detaljer som gör deras klockor väldigt begärliga. Jag bär alltid min Duomètre à Chronographe i platina och det känns rätt!


                 


Sveriges största nätbutik för män Nya bilar och bilförsäljare på ett ställe. Jämför på FACIT.com

Av Josef - 28 februari 2012 00:02

Imorgon kväll så kommer jag lägga ut lite fler bilder på Jaeger-Coultre Deep Sea och det är alltid trevligt med klockbilder, men modellen är ju ändå över ett år gammal sedan den visades på SIHH 2011. Men jag lägger ut dem i alla fall, eftersom jag ändå la ut Deep Sea Kronografen i söndags.


Sedan kommer det lite bilder på den brittiska skådespelaren Clive Owen och hans Jaegerklocka! Så stay tuned!


På onsdag kommer jag även lägga ut en liten kort historia om mitt eget klockintresse och hur den började, ja i alla fall hur den började.



Sveriges största nätbutik för män Nya bilar och bilförsäljare på ett ställe. Jämför på FACIT.com

Av Josef - 27 februari 2012 20:12

Med en limiterad utgåva för Laureus Sport for Good Foundation så visar IWC sitt stöd för, sjätte gången, barn och ungdomar som har det svårt. Denna utgåva av IWC Portofina kronograf med Laureus karakteristiska blå färg ska symbolisera för en bättre framtid. 2500 stycken kommer att tillverkas.

Inför denna klocka så anordnade IWC en rittävling för barn och ungdomar mellan 4-16 år över hela världen och till slut så vann 7-åriga Wadu Parami Apsara, en liten flicka från Sri Lanka född en månad innan det fasansfulla tsunamin. Hennes teckning illustrerar små flickor lekande utan som helst oro för världen och som sedan graverades in på baksidan av klockan. All överskott går till behövande barn som behöver hjälp och se till att de får en förnyad tilltro på tillvaron trots all bakslag och förluster.


Laureus Sport for Good Foundation har redan hjälpt 1,5 miljoner barn över hela världen som har fått utstå fattigdom, hemlöshet, krig, våld, diskriminering, drogberoende, rasism och AIDS/HIV.

IWC är en Global Partner och världsrepresentant för Laureus Sport for Good Foundation. Med hjälp av Laureus World Sports Academy och med hjälp av idrottslegender som tillsammans har över 100 Olympiska medaljer, över 100 VM-medaljer och med sammanlagt 200 världsrekord, så försöker de hjälpa barn och ungdomar en väg ut ur droger, fattigdom och våld. Med denna princip så finns Laureus över hela världen från slummen i Mumbai och Uganda, till Södra Bronx till krigshärjade områden som Israel/Palestinakonflikten.


   

 

         

Tack till IWC och Herwe Seeuws!

Av Josef - 27 februari 2012 20:04

Kändes skitbra idag ute på slingan trots tuff dag på jobbet.


sträcka 4,2km

tid 00:24:02

Av Josef - 27 februari 2012 19:00

Jaeger-LeCoultres Memovox Deep Sea behöver nog ingen större introduktion. denna modell skrev sin historia i början av 50-talet och just denna från 1959, och gav äventyrare ett verktyg att lita på i havens djup. 2011 har nu tillverkaren givit euntisiaster och connoisseurer möjlighet att bära en klenod ur JLCs rika historia.


Urverket är ett inhouse, JLC Calibre75IG, dekorerad och monterad för hand, med 37 juveler,65 timmars gångreserv och kronograffunktion. Boetten är på 40,5mm,plexiglas, svart matt urtavla och med alla markörer är med superluminova® och den går ner till 100 meters djup, men det rekommenderas inte att använda kronografen under vatten.

Den är limiterad till 250 stycken.


Jag provade på versionen utan kronograf, referens Q2028470, hos Krons Ur och den gav verkligen en känsla av kvalitet, och jag gillade verkligen det patinafärgade urtavlan! Men den kändes dock för klen, viktmässigt, men det är nog bara för att jag är van vid min Rolex Deepsea som är en mysig liten pjäs. Ni som sett och känt på en sådan, förstår. En cool funktion som den har är alarmet som vibrerar, men den har inget att komma med på torra land men i vatten så hörs den ordentligt. Jag lägger upp några bilder på JLCn utan kronograf lite senare.


Jaeger-LeCoultre Memovox Deep Sea vintage Chronograf Tribute, referens Q207857J

                 


Här får vi se den i aktion

                                   


Tack till Jaeger-LeCoultre


Sveriges största nätbutik för män Nya bilar och bilförsäljare på ett ställe. Jämför på FACIT.com

Av Josef - 26 februari 2012 19:00

På SIHH 2012 så presenterade lyxmärket Jaeger-LeCoultre tre modeller inom Master Control-kollektionen, som firar sitt 20-års jubelium. Det var år 1992 som man presenterade denna klassiska kollektion, där namnet antyder att man gjorde 1000 timmars skoningslösa tester för att garantera tillförlitlighet, robusthet och precision i de mest extrema situationer.

Urverket är ett mekanisk inhouse Jaeger-LeCoultre Caliber 982 med 48 timmars gångreserv,33 juveler och med tourbillon. Boetten är på 40mm, 11,3mm tjock och är i 18k roséguld. Safirglas med anti-reflex på både fram-och baksida.


Referensnummer Q1322510, bara ringa en AD och beställa!

         


thx Jaeger-LeCoultre.com


Sveriges största nätbutik för män Nya bilar och bilförsäljare på ett ställe. Jämför på FACIT.com

Köpa Natoband!

Stöd oss, klicka på ->

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Rekommenderade länkar

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Arkiv

RSS


Skapa flashcards